Code oranje wegens grootschalige gladheid door sneeuwval

Het zijn drukke dagen voor de Combinatie. Vanwege de sneeuwval van de afgelopen dagen wordt er momenteel volop gestrooid en sneeuw geruimd. Ook voor vandaag is er sneeuw voorspeld en is er door het KNMI code oranje afgegeven voor de provincie Noord-Holland.

Door de grootschalige gladheid was de Combinatie op zondag 10 december de hele dag in touw. Vanaf 10 uur ‘s ochtends waren de strooiwagens met sneeuwschuivers op pad om de provinciale wegen in het areaal sneeuwvrij te maken. Tot circa 1 uur ‘s nachts waren de gladheidsbestrijders bezig. In totaal is er gisteren in het areaal en de naastgelegen gebieden ruim 500 ton zout gestrooid.  De afgelopen 24 uur is er in de gehele provincie Noord-Holland zelfs 8.748 km afgelegd door de 161 strooiers die actief waren.

Code oranje

Het KNMI geeft aan dat vanaf vanmiddag code oranje van kracht is wegens grootschalige gladheid door sneeuwval. Vanuit het zuiden trekken de sneeuwbuien richting het noorden, naar verwachting valt er op veel plaatsen in Noord-Holland circa 5 tot 10 centimeter sneeuw. De Combinatie is momenteel al opgeroepen om preventief te gaan strooien.

Strooien

Indien u wilt weten of de provincie al bij u in de buurt heeft gestrooid, dan kunt u terecht op www.strooit.nu. Via deze website kunnen er ook gladheidsmeldingen worden gedaan.

Vragen?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.