De Combinatie stuurt de eerste strooiwagens op pad

De Combinatie heeft in de avond van 30 november de eerste strooiwagens op pad gestuurd in Noord-Holland.  De eerste strooiactie van het jaar binnen ons areaal werd ingezet vanwege de hagelbuien en de kans op bevriezing van natte weggedeelten. Met name bij bruggen en viaducten was het oppassen geblazen vanwege de gladheid. Het KNMI had code geel afgekondigd voor de provincie Noord-Holland.

De provincie Noord-Holland verzamelt meerdere gegevens voor actuele gladheidsinformatie. Dat gebeurt op 31 stations verspreid over de hele provincie. Daar meten de sensoren van het gladheidmeldsysteem onder meer de temperatuur, vochtigheid van lucht en wegdek en eventuele neerslag. Ook gegevens van de strooiwagens worden verzameld: hoeveel zout of pekel er aan boord is, hoeveel er wordt gestrooid, in welk tempo de strooier rijdt en hoeveel kilometer er waar is gereden.

Strooiwagens op pad

Strooien

Indien u wilt weten of de provincie al bij u in de buurt heeft gestrooid, dan kunt u terecht op www.strooit.nu. Via deze website kunnen er ook gladheidsmeldingen worden gedaan.

Vragen?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.