Herstel Rekervlotbrug gereed: brug weer normaal toegankelijk

Hijskraan bij Rekervlotbrug

De herstelwerkzaamheden aan de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen zijn met succes afgerond.

De werkzaamheden van de Combinatie die vrijdagochtend vroeg werden gestart, zijn voorspoedig verlopen. De brug functioneert weer volledig naar behoren en is inmiddels normaal toegankelijk voor zowel scheepvaart als fietsers en voetgangers.

De oorzaak van de storing, de defecte lager, is verholpen. Om de goede werking van de brug ook voor de toekomst zoveel mogelijk te borgen, voert de provincie binnen enkele maanden nog enkele verbeterpunten uit. Natuurlijk worden ook die werkzaamheden zo snel mogelijk verricht. Zodra de planning van deze verbeterpunten bekend is, wordt hierover gecommuniceerd door de Combinatie en de provincie Noord-Holland.

Vragen?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.