Spot de strooiers: vanavond door hele provincie zout tegen gladheid

22 november 2018
Strooiwagens op pad

NOORD-HOLLAND - Er wordt vanavond gestrooid op de Noord-Hollandse wegen en fietspaden. De Provincie verwacht dat het vannacht gaat vriezen, dus gaan er tussen zeven en tien uur tientallen strooiwagens op pad.

Dit geldt in ieder geval voor de provinciale wegen en fietspaden. De Provincie waarschuwt: het zout werkt niet direct na de strooiactie. "Het moet worden ingereden door het verkeer." Verder: rij als bestuurder iets langzamer, houd voldoende afstand van elkaar en laat de strooiers vooral hun werk doen. 

Of er ook op de snelwegen wordt gestrooid, is nog niet zeker. Dit bepaalt Rijkswaterstaat. "De kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten neemt toe en we adviseren daarom de weersverwachting goed in de gaten te houden en zo nodig de rijstijl aan te passen'', laten zij weten. Ook zeggen ze klaar te zijn voor winterse omstandigheden op de weg.

Vragen?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.