Calamiteit op de N302

3 mei 2018

Op 2 mei heeft er een incident plaatsgevonden op de Westfrisiaweg N302 ter hoogte van Oostergouw, richting Amsterdam. Een defecte vrachtwagen heeft het asfalt beschadigd door een lek in de dieseltank. Hierdoor is een gevaarlijke situatie ontstaan waar op korte termijn herstelwerkzaamheden moesten worden uitgevoerd.

Aansluiting A7/Hoorn

Door significante schade aan het wegdek was de aansluiting A7/Hoorn Noord in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Door de grote hoeveelheid diesel (500 à 600 liter) was het asfalt verweekt en moest dit vervangen worden.

Asfalt vervangen

In de nacht van 2 op 3 mei is het asfalt verwijderd (gefreesd) en is er opnieuw geasfalteerd. In de vroege ochtenduren is de wegmarkering opnieuw aangebracht waardoor de weg tijdens de ochtendspits weer in gebruik kon worden genomen.

Bermsloten gereinigd

Door de diesellekkage waren de  kolken en goten en de wegberm en een bermsloot verontreinigd. Deze zijn schoongemaakt.

Vragen?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.