Update: Werkzaamheden N505 Enkhuizen - Hoogkarspel

4 oktober 2019

De geplande werkzaamheden van donderdag 3 oktober tot en met woensdag 9 oktober 2019 op de Drechterlandseweg (N505) tussen de kruispunten Verlengde Raadhuislaan en Esdoornlaan bij Grootebroek kunnen door de verwachte regen niet doorgaan. De werkzaamheden tussen de kruispunten Esdoornlaan en Veilingweg waren al uitgesteld.

Vanwege de weersvoorspelling kan de aannemer het asfalt niet verwijderen en opnieuw aanbrengen. Hiervoor is droog weer nodig. De werkzaamheden worden op een later moment uitgevoerd wanneer de weersomstandigheden beter zijn. De provincie gaat met de aannemer in overleg over de nieuwe data en de planning wordt afgestemd met omliggende werkzaamheden.

Planning avond- en nachtwerkzaamheden

 • Dinsdag 24 tot en met donderdag 26 september 2019
  Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten G. Brandweg en de Zijlweg.
 • Uitgesteld: Maandag 30 september tot en met donderdag 3 oktober 2019
  Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Esdoornlaan en Veilingweg zijn uitgesteld naar een later moment. De nieuwe data worden nog bekend gemaakt.
 • Uitgesteld: Donderdag 3 oktober tot en met woensdag 9 oktober 2019
  Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Verlengde Raadhuislaan en Esdoornlaan uitgesteld naar een later moment. De nieuwe data worden nog bekend gemaakt. 
 • Woensdag 9 oktober tot en met zaterdag 12 oktober
  Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Verlengde Raadhuislaan en Kadijkweg.
 • Gewijzigd: Vrijdag 11 oktober tot en met donderdag 17 oktober
  Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Kadijkweg en Kerspelweg. 
 • Gewijzigd: Vrijdag 18 oktober tot en met donderdag 31 oktober
  Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Kerspelweg en Markerwaardweg.
 • Gewijzigd: Donderdag 31 oktober tot en met dinsdag 5 november
  Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Veilingweg en Randweg. 

Werkzaamheden N505 Enkhuizen - Hoogkarspel vanaf 23 september 2019

De provincie Noord-Holland is op maandag 23 september 2019 gestart met de werkzaamheden aan de Drechterlandseweg (N505) tussen Enkhuizen en Hoogkarspel. De aanpassingen aan de weg zijn nodig om de verkeersveiligheid op de N505 te vergoten. De werkzaamheden vinden ’s avond en ’s nachts plaats van maandag 23 september tot dinsdag 5 november, tussen 20.00 en 05.00 uur 's avonds en ‘s nachts. Hiervoor is gekozen om de overlast overdag en in het weekend voor het wegverkeer en omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen tot eind december 2019.

In fases

De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, waarbij de aannemer vanuit Enkhuizen richting Hoogkarspel werkt. Een uitzondering hierin is het gedeelte van de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Veilingweg en Randweg. Dit gedeelte wordt als laatste uitgevoerd. Minimaal 2 weken voor de start van een nieuwe fase plaatst de aannemer aankondigingsborden met daarop de locatie en tijdsduur van de werkzaamheden.

Omleiding

Doorgaand verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de N307 en bestemmingsverkeer wordt met bebording omgeleid over lokale wegen.

Hinder

De werkzaamheden veroorzaken in de avond en nacht mogelijk hinder vanwege bouwgeluid en de verkeersomleidingen. In de eerste nacht van elke fase van een weggedeelte wordt het asfalt gefreesd. De dag erop zal het verkeer met een snelheidsbeperking over de weg rijden.

Asfalt, veiligheidsmarkering en belijning

Er staat flink wat te gebeuren. De aannemer vernieuwt het asfalt en brengt veiligheidsmarkering en nieuwe belijning in het wegdek aan. Bovendien wordt een aantal parkeerplaatsen aangepast naar ‘pech’-plaatsen waar auto’s met pech kunnen parkeren. Ook worden rammelstroken met ribbels op de weg in binnenbochten aangebracht voor een verkeersremmende werking.

Vragen?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.