Werkzaamheden Langebalkbrug succesvol afgerond

11 maart 2019
Langebalkbrug hersteld

Ga er maar aan staan: het herstellen van een brug met verkeersklasse 60 (ton) in zijn oorspronkelijke sterkte. Eind 2018 heeft de BAM in samenwerking met de provincie Noord-Holland, de werkzaamheden aan de Langebalkbrug succesvol afgerond.

De door aanrijding verzwakte brug boven de belangrijke provinciale verkeersader N242 had een gewichtsbeperking van 20 ton. Hierdoor moest zwaar verkeer voor langere tijd door het dorp Noord-Scharwoude rijden. De brug bleek een uitdaging op zowel ontwerp als uitvoerend vlak. Vijf weken lang is er 's nachts hard gewerkt om een stalen constructieframe boven op de randliggers van de brug te plaatsen, een werk dat op 7 december 2018 netjes binnen de planning is afgerond. Volgens Johan de Waal Malefijt, technisch manager van de gebiedscombinatie, is dit een project waar zowel opdrachtgever Provincie Noord-Holland als uitvoerder BAM, trots op mogen zijn.

Vragen?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.