Sinusmaaien in de bermen

Is het jou al opgevallen?

Vandaag en morgen worden de bermen langs o.a. de #N242 gemaaid. De bermen zien er daarna anders uit dan je wellicht gewend bent. Speciaal voor vlinders en andere insecten passen we sinds vorig jaar een nieuwe manier van maaien toe: sinusmaaien. Ofwel 'slingerend' maaien.

Het maaien in slingers of golven zorgt voor verschillen in windluwte. Daarnaast ontstaan voor insecten natte en koele plekken om te schuilen of juist om op te warmen. Zo vindt ieder insectensoort het beste plekje wat op dat moment nodig is. Gevarieerd maaien leidt ook tot een langere bloeiperiode, meer voedselaanbod en een grotere kans op voortplanting. Hierdoor ontstaat een grotere diversiteit aan planten en dieren in Noord-Holland.

Vanuit de lucht zijn de 'maaislingers' goed te zien? Benieuwd? Bekijk de foto van 2019 www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2019/Juni_2019/Slingerende_paden_voor_vlinders_in_Kop_van_Noord_Holland

Golvende maaibanen in een berm

Foto: Sinusmaaien langs de N245 in Schagen (Foto: WaakSaam)

Vragen?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.