Werkzaamheden onderdoorgangen Westfrisiaweg (N307) in Zwaag en Westwoud

maandag 24 oktober - vrijdag 4 november 2022
maandag 7 november - woensdag 16 november 2022
donderdag 17 november - vrijdag 9 december 2022

De provincie Noord-Holland verbetert de waterafvoer van meerdere onderdoorgangen van de Westfrisiaweg (N307) in Zwaag en Westwoud, zodat er geen water blijft staan op of naast de weg. Het gaat om de Wogmergouw, Oostergouw, de Strip in Zwaag en de Noorderboekert in Westwoud.  De werkzaamheden starten ter hoogte van de Wogmergouw van maandag 17 november tot en met vrijdag 9 december 2022. De weg is in beide richtingen afgesloten voor (brom)fietsers en autoverkeer. Het doorgaand verkeer op de Westfrisiaweg (N307) ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. 

Omleiding

De Wogmergouw is tijdens de werkzaamheden ter hoogte van de onderdoorgang volledig afgesloten. Het autoverkeer vanaf de Westfrisiaweg (N307) wordt naar de volgende afslag Oostergouw geleid, om zo via de andere zijde van de weg terug te rijden naar de Hoornseweg. De omleiding staat met borden aangegeven. Ook (brom)fietsers worden omgeleid. Houd rekening met extra reistijd van 5 tot 10 minuten. 

Afsluitingen in oktober en november

De provincie verbetert van 24 oktober tot en met 4 november de hemelwaterafvoer ter hoogte van de Oostergouw én de Noorderboekert. Beide wegen zijn dan afgesloten, voor het verkeer geldt een omleidingsroute. Van 7 tot en met 16 november is De Strip aan de beurt. Ook dan is de weg dicht en wordt het verkeer omgeleid. Tijdens de wegafsluitingen rijden buslijnen 636, 415 en 132 een alternatieve route.

Werkzaamheden

Op de wegen onder de Westfrisiaweg blijft water staan na hevige regenval. Om te zorgen dat het water beter afgevoerd kan worden brengt de gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans in opdracht van de provincie Noord-Holland nieuwe kolken, riolering en bestrating aan. Om deze werkzaamheden goed en veilig uit te voeren is het nodig de weg voor langere tijd af te sluiten.
 

N307 Hoogkarspel

Vragen?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.